Bordje Gastenkamer 1
Onze redacteur Sophie bezoekt B&B's in het Waasland

Boek een minivakantie in een B&B in eigen streek

Met kinderen Fietsen Wandelen

Deze zomer vergeten we verre vakantiebestemmingen en kiezen we met z’n allen voor een staycation in eigen land. De kust en de Ardennen zijn populaire trekpleisters, maar je kan ook net zo goed een minivakantie in eigen streek boeken. Verken je hometown met een B&B-verblijf op een idyllische locatie. Het Waasland is misschien wel rijker dan je denkt.

De B&B’s in het Waasland zijn niet alleen in trek bij drukbezette zakenmensen, maar ook bij toeristen uit binnen- en buitenland. Sommigen zijn hier enkel op doorreis, anderen kiezen ervoor om de schoonheid van de streek heel bewust te ontdekken. Al wandelend of met de fiets vertrekken ze vanuit Kasteel De Windt, het sfeervol kasteeltje in centrum Nieuwkerken, of vanuit viersterrenvakantiewoningen De Mispelhoeve in Sint-Niklaas. Ook Anne’s House, op de N70 richting Beveren, is een gegeerde uitvalsbasis. Of wat dacht je van Den Overloop, een gerenoveerde fruitboerderij aan de groene rand van Sint-Niklaas? Word toerist in eigen stad en kijk met andere ogen naar je vertrouwde omgeving. Een overnachting dicht bij huis is misschien wel exact wat je nodig hebt om de coronamoeheid even te vergeten!

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto van B&B De Perenboom

Overnachting en wellness

Nog zo’n feeërieke uitvalsbasis om het Waasland te verkennen, is De Perenboom. Deze karakteristieke B&B ligt verscholen in de groene omgeving van de Arkestraat in Belsele. Op amper vijf minuten van het centrum geniet je er van absolute stilte en rustgevende vergezichten. Op het terras vinden we Christina en Frank, een koppel uit Ninove dat heel bewust voor me-time kiest nu hun twee dochters op chirokamp zitten. “We besloten om maximaal te genieten van die tijd met ons tweetjes en er even op uit te trekken. We hebben de voorbije maanden al genoeg thuisgezeten”, lacht Frank een beetje groen. “Gisterenavond zijn we gaan eten in The Rosegarden in Waasmunster. Heerlijke kreeft en carpaccio, in een romantische setting. En vanmiddag trekken we naar Thermen Katara. We zijn allebei fan van die bedwelmende rust die je in een sauna vindt. Om ons verblijf helemaal onvergetelijk te maken, boekten we ook een massage. Daarna nog wat nagenieten op het zonneterras.. Wordt heerlijk!”

Gasten Frank en Christina

Paardenliefhebbers

Frank en Christina verkennen meermaals per jaar B&B’s over heel België, maar de onverwachte troef van De Perenboom doet hen toch even opkijken. Op de oefenweide paradeert een stevig gebouwd Iers zigeunerpaard. “Mocht onze oudste dochter mee zijn, ze zat al lang op de rug van zo’n reus”, lacht Christina. “We komen hier ongetwijfeld wel nog eens terug, wie weet zit er dan een ritje in.” Terwijl het koppel na het ontbijt richting de kamer trekt om zich klaar te maken voor een namiddag saunaplezier, vertellen ze gauw nog even hoe de rest van hun zomer er – hopelijk – uit zal zien. “Hierna plannen we een weekje aan zee en een zonvakantie in Tenerife. Maar een overzeese vakantie lijkt gezien de coronacijfers almaar minder realistisch te worden, jammer genoeg.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto van een Iers zigeunerpaard

Tweede coronagolf

Ook Niki Bussens, uitbaatster van De Perenboom, maakt zich meer en meer zorgen over een tweede coronagolf. “In het weekend hebben we opnieuw regelmatig gasten, maar tijdens de week zien we niemand. Geen zakenklanten en geen toeristen. Onze bezetting draait op 60% minder dan vorig jaar”, vertelt Niki. “Sinds begin juli ging het opnieuw wat beter. Mensen werden minder terughoudend om een overnachting te boeken, maar een tweede corona-opstoot kan die positieve evolutie héél snel doen kantelen.”

Authentiek gerenoveerd

Ondertussen blijft Niki volop gaan voor haar geliefde B&B. De hoeve werd een paar jaar gerenoveerd met respect voor de authentieke elementen, zoals de houten vloeren. “Mijn ouders hebben het terrein gekocht omdat ze een onderkomen zochten voor hun paarden. Het hoevegebouw lieten ze renoveren, met het idee er een Air B&B op te richten, maar de kamers zaten al snel aan een maximale bezetting. Ik besloot na mijn zwangerschap mee te draaien in het project van mijn ouders en besefte al snel dat ik mijn achtergrond in toerisme te lang had verwaarloosd. Niets zo fijn als bezoekers kunnen rondleiden in onze fantastische streek! Mijn persoonlijke favorieten? Met een bootje varen op de Moervaart en daarna brouwerijbezoek. Nooit geweten dat het Waasland zoveel brouwerijen telde (lacht).”

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer