Patrick en Marleen en hondje Milo op de Grote Markt, met in de achtergrond de ballons, tijdens de Vredefeesten
Een Grote Markt vol ballons tijdens de Vredefeesten
Marleen & Patrick

Ballonnen zijn altijd een beetje magisch

Festival Fietsen Gratis

Drie dagen ballonpret. Geen Sint-Niklazenaar die het beu geraakt. En ook buiten de stadsgrenzen weten ze ons ballonspektakel te appreciëren. Wat ooit begon als een herdenking van de de bevrijding van Sint-Niklaas tijdens de Tweede Wereldoorlog, groeide uit tot een evenement dat mensen samenbrengt in verwondering.

Op de Grote Markt wordt een ballon in de vorm van een gigantische papegaai gevuld met hete lucht. Even verderop ligt een half opgeblazen muis te wachten op een roemrijke vlucht.  Terwijl honderden mensen zich een nekverschot staren, wandelen Marleen en Patrick met de fiets aan de hand voorbij. Hun hondje Milo zit in de mand. "Hij hang vast in zijn mandje, maar om één of andere reden is hij één van die zeldzame honden die niet als dolleman begint te blaffen wanneer er een ballon overvliegt", zegt Patrick terwijl hij de witte Maltezer een liefdevolle aai geeft.

Bezoek uit Beveren

"Of we trotse Sint-Niklazenaren zijn? Het scheelt niet veel, maar we zijn van Beveren", lacht het koppel. "We zijn met de fiets gekomen en zijn net een ijsje gaan eten. Bij Foubert, uiteraard! Persoonlijke voorkeur, vastgelegd na uitvoerige smaaktesten. We maken vaak uitstappen met de fiets, maar de Vredefeesten staan toch elk jaar in de top tien van lang verwachte tripjes. Oké, de Beverse Feesten hebben ook hun charmes, maar daar komen geen ballonnen aan te pas, he!"

"En die zijn toch een tikkeltje magisch. Een paar jaar geleden hebben we een ballonvlucht geboekt voor de verjaardag van mijn vader", vertelt Patrick. "We zijn toen opgestegen in de Prins Boudewijnlaan. Magische dag."

De Kreuners

Het koppel zakt dit weekend alleszins méér dan één keer af naar Sint-Niklaas. Ook de Kreuners, die de tweede dag van het feestweekend op het podium van de Grote Markt stonden, zijn een bezoekje waard. "Hoewel we eigenlijk nog meer fan zijn van Barry White. Op 'Let the music play' doen we altijd een dansje!"

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer