Street art

Langste graffitimuur langs spoorweg Antwerpen-Gent
9100-wall aan het Hendrik Heymanplein
Art Falco Peregrinus Deco (Dzia) aan de hoek van de Mgr Stillemansstraat
Nutskast met street art
Hypecourt (Lindert Steegen) op Jan Breydelplein

Van hypecourt tot langste graffitimuur

Als je weet waar je moet kijken, is Sint-Niklaas een waar openluchtmuseum: in de afgelopen jaren ontstonden er nieuwe hotspots in de stad in de vorm van veelkleurige graffiti- en street art werken. Van een felgekleurde 'hypecourt' midden in een stadswijk en nutskasten als canvas voor kunstenaars tot de langste legale grafittimuur van het land: Sint-Niklaas heeft het allemaal. Je vindt in de stad werken van wereldvermaarde street art kunstenaars als Roa en Dzia, naast werken van jong talent zoals Loulou João of Lindert Steegen. Dankzij Sint-Niklazenaar en curator Bart Warnier (Wham Office) staat Sint-Niklaas op de kaart als street art-stad.

Street art kaart

Met onze splinternieuwe street art kaart in de hand ontdek je 25 street art werken in de stad. Volg een route van net geen 10 km, ideaal voor een wandel- of fietstocht door de binnenstad.

Kenmerkend aan straatkunst is de vergankelijkheid van het genre: kunstwerken verschijnen en verdwijnen weer. Zo kan je regelmatig opnieuw op ontdekkingstocht om nieuw werk te spotten! 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer