Art-decoroute met gids
art deco

Art deco-wandelingen

Wandelen Architectuur Geschiedenis
Social media sharing

Sint-Niklaas is toonaangevend wat deze opmerkelijke bouwstijl betreft. De Art deco-wandeling leidt je door de stad langs de mooiste voorbeelden van deze kunststroming uit het interbellum (1918-1940). In die voor de textielnijverheid bloeiende periode werden nieuwe wijken aangelegd waarbij industriëlen en handelaars huizen en panden in de ‘moderne stijl’ optrokken. Het hoogtepunt van deze wandeling is de imposante Broederschool.

Historische en Art deco-wandelingen

Wil je op eigen houtje de stad verkennen? Volg dan de historische wandeling (4.7 km) en Art deco wandeling (5,3 km), een uitgestippelde wandeling met plannetje en info leidt je langs de voornaamste bezienswaardigheden van de stad. De folders zijn te koop via de toeristische dienst aan 1 EUR.

Erfgoedsprokkel Art deco

Een echte aanrader is de wandeling over art deco-architectuur in Sint-Niklaas in de reeks Erfgoedsprokkels van de Provincie Oost-Vlaanderen. Erfgoedsprokkels zijn kwaliteitsvolle erfgoedbrochures inclusief één interessante wandelroute.

Heb je liever de papieren brochure? Die zijn te verkrijgen bij de toeristische dienst voor 1 EUR.

Erfgoedroute Art deco

Erfgoed Vlaanderen plaatste een uitgewerkte digitale route op RouteYou, voor gebruik met je smartphone. 

Wandeling met gids

Bezoek je Sint-Niklaas met een groep? Misschien is de gegidste Art deco wandeling dan iets voor jullie. Je bezoekt o.a. het Art deco gebouw van de Broederschool. Voor een afspraak kan je terecht bij de toeristische dienst.

Art deco-gids

Wil je je verdiepen in de Art deco-beweging in Sint-Niklaas? De gids van de hand van Anthony Demey leidt je langs de mooiste Art deco parels in de stad

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer