Boskapel

Boskapel

Fietsen Wandelen
Social media sharing

Verscholen in de bossen van de Gouden Leeuw aan de Sinaaiwegel blijft de Boskapel een van de populairste Mariabedevaartsoorden van het Waasland.

De kapel voor Onze-Lieve-Vrouw-Troost-in-Nood heet ze officieel, maar iedereen kent ze als de Boskapel. Al in de 18de eeuw was hier een bedevaartsoord voor Maria gevestigd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog kwamen heel wat mensen uit de omgeving naar hier om voor de soldaten aan de IJzer te bidden. Zeven mensen deden dat elke dag van de oorlog. De soldaten voor wie ze baden, zijn in de Westhoek gespaard gebleven. Uit dankbaarheid werd in 1920 de nieuwe Boskapel gebouwd die er nu nog steeds staat.

Aan de overkant van de kapel bevindt zich een Mariaparkje met zeven statiekapelletjes. Ze stellen de ‘zeven weeën’ van Maria voor. Het jaarlijks hoogtepunt aan de kapel kun je meemaken op 8 september. Dan vindt de bedevaart plaats naar aanleiding van het feest van Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer