Sint-Andreas- en Ghislenuskerk (exterieur)
Sint-Andreas- en Ghislenuskerk (interieur)

Sint-Andreas- en Ghislenuskerk

Gratis
Social media sharing

De opvallend grote kerk van Belsele is een van de oudste van onze regio. Ze werd in de loop der eeuwen diverse keren verbouwd en is vooral interessant voor haar kunstschatten.

De oorsprong van de Sint-Andreas- en Ghislenuskerk, in 1936 beschermd als monument, gaat terug tot de 10de eeuw. De driebeukige romaanse kerk werd diverse keren uitgebreid en verbouwd tot de gotische versie die ze vandaag is. Meer dan het architectonische aspect zijn vooral de kunstschatten in de kerk interessant. De hardstenen doopvont staat er sinds het begin van de 15de eeuw. De preekstoel uit het atelier van Jean-Baptiste de Vree uit Antwerpen verscheen in 1682.  Tal van schilderijen uit de 17de en 18de eeuw brengen scènes uit de bijbel in beeld. Vergeten we ook het Van Peteghemorgel uit 1784 niet. 

Openingsuren

De kerk is open voor de eucharistieviering op zondag  van 8u30 tot 10u.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer