Vredefeesten

Vredefeesten ballon header

Ballons op de Grote Markt en in de lucht, muziek op meerdere podia, een grote wereldmarkt, een stadsloop en nog veel meer, dat zijn de Vredefeesten. Dit is hét topevenement in Sint-Niklaas. Ze duren drie dagen, vinden jaarlijks plaats tijdens het eerste weekend van september en lokken om en bij de 100.000 bezoekers naar de stadskern. Het hele weekend is alles gratis toegankelijk.

Vanop de Grote Markt stijgen tientallen kleurrijke heteluchtballons op in allerlei groottes en vormen. Deze gerenommeerde ballonhappening is de enige ter wereld met een opstijgterrein in het centrum van een stad. Het festival Villa Pace telt zes podia met een ruime diversiteit aan muziekstijlen, en een grote wereldmarkt. En tijdens de Ballonloop ontdek je op een sportieve manier de stadskern. Met ook nog vuurwerk, een nostalgische kermis, een braderij en kleinere activiteiten, valt er voor iedereen wel wat te beleven.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer