Riet poseert voor de dansvloer
Dansers op de dansvloer
Dansers op de dansvloer
Riet

De man leidt de vrouw via heel subtiele aanrakingen

Sinnekloas Danst.. Popcorn!

Elke woensdagavond verandert het Sint-Nicolaasplein in een openluchtpodium voor al wie graag de beentjes strekt. Ervaren dansers en schichtige muurbloempjes geven het beste van zichzelf, en soms kleeft er zelfs wat Wase geschiedenis aan die dansavonden. Deze week: Popcorn, genoemd naar de gelijknamige dancing in Vrasene.

Popcorn is een muziekstijl die in België is ontstaan in de late jaren zestig. Het genre, dat het midden houdt tussen soul en swing, was zo populair dat in 1969 de dancing Popcorn opende. Die situeerde zich in de Kriekelaarstraat in Vrasene en trok decennia lang liefhebbers vanover het hele land. In 2004 werd de dancing failliet verklaard, maar de naam zindert nog altijd na. "In die dancing heb ik veel toffe avonden doorgebracht. De sfeer was er altijd top. Ik was toen nog een pak jonger en het aantal discotheken in het Waasland boomde. Een fijne tijd voor de dansliefhebbers", klinkt het bij één van de kijklustigen op het Sint-Nicolaasplein.

Een toffe dans om samen met je geliefde te beoefenen

Mooi afgewerkte swing

Ook Mo, eigenaar van dansschool Zeppos in Sint-Pauwels en dansmeester voor de avond, draagt de dancing een warm hart toe. "Ik heb Popcorn daar leren kennen, zo veel jaren geleden, en vind de bewegingen en bijhorende muziek nog altijd even elegant. Popcorn is een mooi afgewerkte swing met subtiele ritmes. Ziet er wel makkelijker uit dan het eigenlijk is!"

Duwtje in de rug

Dat kan ook de 67-jarige Riet beamen. Terwijl Dirty Old Town van The Pogues zachtjes uitdooft, vertelt ze waar de moeilijkheid zit. "De bedoeling is dat de man de vrouw leidt via heel subtiele aanrakingen, zoals een nauwelijks merkbaar duwtje in de rug. Mannen die goed kunnen dansen, bewegen nauwelijks terwijl de vrouw alle hoeken van de dansvloer te zien krijgt. Wij daarentegen worden vooral met onze eigen onhandigheid geconfronteerd" lacht ze. "Maar wel een toffe dans, zeker om samen met je geliefde te beoefenen."

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer