Oude spoorwegbedding naar Hulst

Oude spoorwegbedding naar Hulst

Fietsen Wandelen
Social media sharing

Vanaf het kruispunt Driekoningen en de Heistraat even verderop fiets je autovrij in een rechte lijn naar Hulst. De vroegere spoorwegbedding vormt een gedroomde groene fietsroute.

De stoomfluit van de eerste trein op het traject Sint-Niklaas-Terneuzen weerklonk op 10 april 1871. Dat tracé vormde het laatste stuk van spoorlijn 54 Mechelen-Terneuzen, die de afzet van steenkool uit het bekken van Charleroi moest vergroten en het internationale transport door België bevorderen. De spoorweg speelde een belangrijke rol in de economische en sociale ontwikkeling van het Waasland.

De laatste reizigerstrein tussen Sint-Niklaas en Hulst reed in mei 1952. Het goederentransport werd pas in oktober 1975 opgeheven. Op de bedding van het tracé Sint-Niklaas-De Klinge is over een lengte van 11 km een fiets- en wandelpad in asfalt aangelegd dat deel uitmaakt van het fietsroutenetwerk van het Waasland en Zeeland.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer