Parc urbain

Stadspark

Gratis Wandelen
Social media sharing

Groene oase van 5,4 ha in de stad, waar het aangenaam toeven is in de zomer. Met vele schaduwrijke plekjes, een waterpartij met fontein en kleine speeltuin.

Het stadspark heet officieel Romain De Vidtspark, naar de burgemeester die in de jaren 1950 van de vroegere kasteeltuin een stadspark liet maken. Het is ingericht als Engelse tuin. Centraal vind je nog steeds het kasteel Walburg, een waterburcht en nu café-restaurant, en de sierlijke muziekkiosk. De bijzondere gietijzeren constructie met Moorse motieven is de enige in haar soort die nog bestaat.

Iedere zomer worden er op dinsdagavond in het kader van ‘Sint-Niklaas zomert’ gezellige en kindvriendelijke parkconcerten gehouden. Kinderen vinden in het stadspark ook nog een speeltuin met klimtoren en veertoestellen.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer