Asters door Vera Neels

Tentoonstelling: Bloemen uit de museumreserve

19 januari tot 5 april van
De Salons
Geannuleerd
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.

[Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn de musea tot en met 3 april gesloten]

In 2020 wordt Sint-Niklaas (opnieuw) een bloemenstad. Tal van initiatieven staan op het programma. Om het nieuwe jaar op een fleurige wijze in te zetten, geeft het Stem de aftrap!

Social media sharing

Tentoonstelling

Het Stem toont een selectie uit de collectie die verbonden is door het thema ' bloemen'. Bloemen hebben immers altijd tot de verbeelding van kenstenaars gesproken. Naast Weelderige Bloemenruikers van Jean-Baptiste Monnoyer, Guillaume Vogels en Henri Evenepoel is er werk van ERnest Welvaert en  Ernest Albert te zien. 

Het oevre van kunstenaars met Sint-Niklase roots ontbreekt niet bij deze collectie-verdieping: geniet van parels van Vera Neels (echtgenote van Karel Mechiels)/ Leo Engels, Marijke Pyl, Georges FOnteyn, René Lannoy en anderen. 

We diepen graag opnieuw het werk van Gerard Gaudaen, Robert Wuytack, de Japanse mezzotinter Katsunori Hamanishi, Robby Van Goethem, Raf Coorevits en andere kunstenaars uit de grafiekboxen. TEnslotte spelen bloemenmotieven een belangrijke rol in enkele stalen weefsels en breisels. 

Praktisch

Op volgende momenten kan je de collectie bezoeken

  • donderdag en vrijdag bezoeken van 13u30 tot 17u
  • Zaterdag van 13u tot 17u en op zondag van 11u tot 17u

Toegang:

  • 2 euro / 1 euro met korting

Gratis: 

  • kinderen tot en met 12 jaar, houders museumkaart, MuseumPASS, lerarenkaart krijgen gratis toegang
  • Elke zondag tussen 11u en 13u 
wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer