autovrije zondag 2020

Autovrije zondag 2020

20 september van
Gratis Met kinderen Fietsen Wandelen
Sorry, deze activiteit is helaas voorbij.

Op zondag 20 september wordt het centrum van Sint-Niklaas autovrij gemaakt. Neem deel aan één van de activiteiten deze middag.

Social media sharing

Feestmarkt op de Grote Markt

Vanaf 14 uur kan je op de Grote Markt terecht bij verschillende marktkramers. Op de mobiliteitsmarkt vind je onder andere een stand van het fietspunt De Versnelling, de fietsersbond, Oxford Bikes , Autodelen Stapp.in, de toeristische dienst, de lokale politie en de dienst mobiliteit.

Verder vind je ook een aantal foorkramen op de markt én kan je gekke fietsen huren om de stad te verkennen op een leuke manier! Op en rond de markt vinden jullie kinderanimatie en straattheater terug.

Verken de stad

Verken de autovrije stad op een aangename manier en laat je tussendoor verassen door het mobiele straattheater.

Infostand toerisme Sint-Niklaas: Wandelen en fietsen zijn helemaal hot! Ontdek een brede waaier aan gratis en betaalbare wandel- en fietskaarten en tal van tips voor leuke tochtjes doorheen stad en streek. Nieuw in het aanbod: de nagelnieuwe fietsnetwerkkaart Waasland (juli 2020) en de streek-GR Waas- en Reynaertland, verkozen tot de mooiste Wandelroute van het jaar.

City Golf: Ken je niks van golfen? Geen probleem! Donna, de sympathieke gids van city golf, leert je de kneepjes van het vak. We spelen samen van 14 tot 15.30 uur en van 16 tot 17.30 uur. Speciaal voor autovrije zondag is dit dankzij de stad Sint-Niklaas helemaal kosteloos. Schrijf je in op de infostand en neem deel in coronaveilige groepjes.

BK City Escape: Ga jij de uitdaging aan? De opdracht: kom met je bubbel van max. 4 personen naar Sint-Niklaas. Log tussen 14 en 14.30 uur in op de site www.bk-cityescape.be met het paswoord ‘Sint-Niklaas autovrij’ – zo geniet je van een fikse korting op de deelnameprijs – en rep je naar de eerste opdracht. Je krijgt 2 uur de tijd om te tonen dat jullie de beste city escape-speler van het land zijn. Hoe meer raadsels je ontsluiert, hoe meer bonustijd je pakt. Alle opdrachten vind je in open lucht. Waar je begint, bepaal je zelf. Zo houden we het spannend én veilig.

Street-Art Tour: Verken de nieuwste street-art projecten met de nieuwe street-art tour. De brochure kan je afhalen bij de infostand toerisme.

Spel-en Speurboek: Op stap met de kinderen? Haal je gratis boekje af bij de infostand toerisme en ontdek de bijzondere plekken in de stad aan de hand van spelletjes, raadsels en doe-opdrachten! 

Coup De Ville: Een kunstenparcours doorheen de stad. Sint-Niklaas wordt omgetoverd tot een groot openluchtmuseum. Meer info vind je op www.coupdeville.be

Familiezoektocht: Ga op zoek naar 'het mysterie van de verdwenen muntschat'. Met deze familiezoektocht, die vorige week nav. Open Monumentendag werd gelanceerd, ga je doorheen het centrum van de stad op zoek naar de dief van de muntschat. Haal je gratis boekje af op de infostand toerisme.

De ideale dag om nog eens veilig uit je kot te komen, tot dan!

 

Autovrije zone

Autovrije zone
wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer