op wandel met
Sint-Niklaas verkennen

Op wandel met Luz, Siti en Wim

Met kinderen Wandelen

Luz, Siti en Wim zijn fervente wandelaars. Die kriebel hadden ze al te pakken voor de uitbraak van corona maar is afgelopen jaar alleen nog maar sterker geworden. Hun favoriete plekken in Sint-Niklaas zijn ongetwijfeld De Ster en de Elisabethwijk,maar ook het bufferbekken aan de Clementwijk en de Trage Wegen in Sint-Niklaas staan hoog op het lijstje.

De Ster behoeft geen verdere introductie. Het is een plek waar velen komen uitwaaien in hun vrije tijd. Toch kent Luz
nog enkele geheime hoekjes op het domein. Wie denkt De Ster al op zijn duimpje te kennen moet maar eens met haar
mee op ontdekking gaan.

Op een doordeweekse dag blazen Siti en Luz graag stoom af in de buurt. Dan vinden ze hun gading op het Leopoldplein, het gezelligste pleintje van de stad. Veelal nemen ze dan Fleur mee, het hondje van de buren. ‘In tijden van deelmobiliteit en co-housing moet ook een deelhondje kunnen’, grapt Siti. En Fleur is helemaal in de wolken met al die aandacht.

In het weekend trekken ze alle registers open en gaan ze met hun drietjes op ontdekking langs de Trage Wegen in en rond Sint-Niklaas. Daar ontsnappen ze aan alle drukte en verkeer op wegels en paden die helemaal in het teken staan van de wandelaar. Het startpunt is telkens anders en de routes variëren van 5 km tot 15 km. Onderweg verzamelt Luz de mooiste takken en stenen, terwijl papa en mama even helemaal loskoppelen van een drukke werkweek.

Bij thuiskomst genieten Wim en Siti van een goed glas wijn en een culinair experiment in de keuken. Wanneer ze geen zin meer hebben om te koken halen ze iets af, dat kan tegenwoordig op veel plekken in de stad. Met Tijd & Boterhammen in de Nieuwstraat is tot nu toe hun topfavoriet.

 

Social media sharing
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer