Maanlicht op de Schelde

Bijna vergeten. Ontdekkingen in het museumdepot.

24 juni tot 3 oktober van
De Salons
Expo

Het schilderijendepot in het SteM krijgt de komende maanden een grote uitbreiding van de capaciteit. Bij het verhuizen van de schilderijen keken de museummedewerkers hun ogen uit. Heel vaak was hun reactie: “Dit schilderij moeten wij toch minstens één keer aan het publiek laten zien”.

Social media sharing

De expo is dan ook samengesteld uit 'toevallige' vondsten met grote stopkracht. Eén van de schatten waar je zo bij wegdroomt, is het feeërieke ‘Maanlicht op de Schelde’ uit 1850 door Bartholomeus Johannes van Hove. Ook aanwinsten van de laatste 2 jaar ontbreken niet op het appèl: een gevoelig portret van de jonge Edgar Tinel door de 19de eeuwse meester-portrettist Edouard Agneessens en het geniale kleinood ‘Trailer trash’ van de Wase topkunstenaar Jan de Maesschalck.

Vergeet zeker niet te reserveren. 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer