OLV in de steigers
Puitvoetbos

Zomerwandelingen

13 juni tot 26 augustus
Diverse locaties in Sint-Niklaas
Wandelen

Heel de zomer lang kan je de stad ontdekken! De jaarlijkse zomerse avondwandelingen op donderdag worden dit jaar aangevuld met enkele zondagmiddag wandelingen. Onze stadsgidsen hebben weer een heel gamma verhalen klaar. Snel inschrijven is de boodschap!

Social media sharing

Zomerwandelingen

De zomerse wandelingen gaan door op donderdagavond van 19 tot 21 uur in juli en augustus.

Op zondagmiddag kan je meewandelen van 14 tot 16 uur in juni, juli en augustus

De vertrekplaats is bij elke wandeling verschillend en wordt meegedeeld bij inschrijving. 
Inschrijven op voorhand is verplicht. Dit kan in het toeristische kantoor en sinds dit jaar ook online.  De wandelingen kosten 2,50 EUR per persoon.

Online inschrijven
Je kan enkel betalen met bancontact.
 

Het dragen van een mondmasker is verplicht. Je brengt het zelf mee.  Tijdens de activiteiten gelden er afspraken in verband met de op dat moment geldende coronamaatregelen. Ze worden je bij inschrijving meegedeeld.

Toeristisch infokantoor, Sint-Niklaas

Grote Markt 45
Een Romeinse muntschat in Belsele

Gids: Ann Pieters

In 1892 vindt Jan de Waele aan de rand van zijn akker een merkwaardige kruik. Het blijkt één van de grootste Romeinse muntschatten te zijn die gevonden is in België. Latere opgravingen vinden fundamenten van een Romeinse villa rustica. Tijdens deze wandeling vinden we ook sporen van een oude spoorlijn en een vergeten steenbakkerij.

Toeristisch infokantoor, Sint-Niklaas

Grote Markt 45
Fietstocht: Beeldig Sint-Niklaas

Gids: Lucien Bats

Deze kunstzinnige fietsroute (ongeveer 30 km) toont heel wat beelden in groot Sint-Niklaas, die met medewerking van Boontje, Kunst in de Stad en Kunst in Belsele werden geplaatst.

De tocht gaat langs rustige wegen naar de dorpskern van Belsele, langs Puivelde en via Patershoek naar Nieuwkerken en terug richting Sint-Niklaas. Eindigen doen we in het park aan de Reinaertbank.

Toeristisch infokantoor, Sint-Niklaas

Grote Markt 45
Straffe Madammen

Gids: Lieve Santon

In de Watermolenwijk verkennen we vijf nieuwe straten met namen van vrouwen die op de voorgrond treden met literatuur en poëzie. Als kers op de taart maken we in deze wijk kennis met "Bijs vzw": een privaat initiatief van zeven ouders die zorgen voor een plek voor hun negen kinderen met een meervoudige beperking. Ook hier zijn het twee vrouwen die aan het roer staan.

Toeristisch infokantoor, Sint-Niklaas

Grote Markt 45
Art deco, het visitekaartje van Sint-Niklaas

De gevels in Sint-Niklaas zijn getuigen van de geschiedenis van de stad. Art deco is een opmerkelijke bouwstijl die tot bloei kwam in de jaren 1920/30.

In de periode tussen de beide wereldoorlogen kent het Waasland een sterke groei in de textielnijverheid. De stad Sint-Niklaas is in volle ontwikkeling en de voorspoedige jaren 1920 zorgen voor nieuwe woonwijken. De welvarende burgerij geeft creatieve architecten de opdracht tot het bouwen van schitterende huizen in de meest trendy stijl van die tijd: Art deco. Tot op vandaag zijn er prachtige woningen bewaard gebleven en de Mgr. Stillemansstraat is zelfs beschermd stadsgezicht sinds 2002.

Toeristisch infokantoor, Sint-Niklaas

Grote Markt 45
De twee barelen van Driekoningen

Gids: Marcella Piessens

Men zegt dat Sint-Niklaas ‘Een geschenk van het spoor’ is. Half 19de eeuw bracht de aanleg van spoorlijnen (o.a. Mechelen-Terneuzen) de bouw van vele stations met zich mee. Daarrond ontstonden nieuwe woonwijken en industrie. Handel, wandel en vertier vierden er hoogtij.
Deze rondleiding gaat over het kruispunt Driekoningenstraat waar je zes straten zag samenkomen, elk met een eigen verhaal.

Toeristisch infokantoor, Sint-Niklaas

Grote Markt 45
Street Art kleurt de stad

Gids: Daniëlle Dielen

Ontdek de stad vanuit een verrassende artistieke invalshoek: felgekleurde nutskasten en metershoge muurschilderingen, soms ietwat verborgen. Geniet van werken van gerenommeerde en internationale kunstenaars die elk hun steentje bijdragen en de stad onderdompelen in een schitterende kleurenpracht. Street Art doet je op een andere manier naar de stad kijken.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer