Zomerse pop-up adresjes

Eten op Café Congé
Vuurkorf op Tenuta Autentico
Goestink zomert
Tenuta Autentico
Avond op Café Congé
WARP zomerbar
Drankje op Tenuta Autentico
Sfeer op Café Congé

De Sint-Niklase zomer belooft een echte topper te worden. De zonnigste maanden van het jaar zijn in gang gezet met de goedgevulde Terrasjesdagen eind juni, waarna er acht weken lang tal van zomerse activiteiten plaatsvinden. In deze periode kan je zoals steeds terecht in tal van leuke zaken, maar er zijn er ook enkele pop-up initiatieven die een bezoekje waard zijn. We sommen ze even voor je op!

Café Congé

Een gekend zomeradresje in Sint-Niklaas is Café Congé. Tijdens de zomermaanden wordt de groene binnentuin van de school Forum Da Vinci omgetoverd tot een gezellige en kindvriendelijke locatie, waar je steeds terecht kan voor hapjes, cocktails en een muzikale noot.

Van 30 juni tot en met 26 augustus
Parklaan 89, Sint-Niklaas

Goestink Zomert

Goestink staat in Sint-Niklaas bekend als festival van de sfeer. Deze zomer palmt Goestink gedurende drie vrijdagen de Grote Markt in voor een zomerse apero. Op vrijdag 26 juli, 23 augustus en 27 september kan je er terecht voor verfrissende drankjes en muziek in een sfeervolle setting.

26 juli, 23 augustus en 27 september
Grote Markt, Sint-Niklaas

King George Zomerbar

King George pakt in augustus uit met een echte zomerbar in de gekende King George stijl. Cocktails, bbq, after work apero’s en een heus strandgevoel. Summer vibes verzekerd.

Van 1 tot en met 31 augustus
Nieuwe Molenstraat 136, Sint-Niklaas

Puintuin

Tijdens de zomermaanden transformeert Den Eglantier in de Puintuin. Dit is niet de zoveelste pop-up zomerbar, maar een creatieve plaats geïnspireerd op de ruinbars van Boedapast. Je kan er terecht voor frisse beats en originele activiteiten.

Van 2 juli tot en met 24 augustus
Apostelstraat 13, Sint-Niklaas

Tenuta Autentico

Sterrenrestaurant ’t Korennaer lanceert deze zomer hun concept Tenuta Autentico. Een bijzonder kasteeltje met een prachtig domein werd voor de gelegenheid omgedoopt tot restaurant en zomerbar. Je kan er terecht voor heerlijke gerechtjes, lekkere hapjes en een bijpassend fijn drankje op een aangenaam terras in een groene setting.

Van 26 juni tot en met half september
Grote Baan 47, Sint-Niklaas

WARP zomerbar

In augustus kan je elke dinsdagavond terecht voor een hapje en een drankje in het artistieke kader van het huis en de tuin van WARP.  Tijdens deze sfeervolle zomeravonden worden werken tentoongesteld die dezelfde namiddag gecreëerd werden in de zomerworkshop 'schilderen met transparantie'. Om een bezoekje te brengen hoef je zelf gelukkig geen Picasso te zijn!

6, 13, 20 en 27 augustus
Apostelstraat 20, Sint-Niklaas

Parkies

Zeven dinsdagen lang is het Romain De Vidtspark het groene decor van de Parkies. De Parkies brengen een aanbod met elke week een ander muziekgenre. Vanaf 19.30 uur kan je er terecht voor een lekker hapje en drankje, het concert start om 20.15 uur en het einde is voorzien om 22.30 uur. Het volledige programma vind je hier.

Van 2 juli tot en met 13 augustus
Romain De Vidtspark, Sint-Niklaas

Zomer op het plein

Op het Sint-Nicolaasplein kan je het hele jaar door een terrasje meepikken, maar in de zomer kan je van 3 juli tot en met 29 augustus ook elke woensdag je beste beentje voorzetten tijdens de dansavonden. Op donderdagavond kan elke week je genieten van een concert. Het volledige programma vind je hier.

3 juli tot en met 29 augustus
Sint-Nicolaasplein, Sint-Niklaas

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer