Street-art Sint-Niklaas
Tereken, een kerkhofwandeling in de schemering
Weverij, klos op weefgetouw
imposante architectuur op de SVK-site in de Westerbuurt

Zomerse avondwandelingen

7 juli tot 25 augustus van
diverse locaties
Sint-Niklaas zomert Wandelen

Iedere donderdagavond in juli en augustus kan je een ander verborgen verhaal of plekje van Sint-Niklaas of de deelgemeenten leren kennen.

Social media sharing

(Her)ontdek de stad

Tijdens de maanden juli en augustus kan je op donderdagavond deelnemen aan diverse thematische wandelingen. Hierin ontdek je Sint-Niklaas en zijn deelgemeenten, telkens met een andere focus.

Hieronder vind je het programma. 
Alle wandelingen starten om 19 uur en duren ongeveer 2 uur.

Deelnemen kan enkel mits inschrijving vooraf. Vanaf 1 juni 2022:  Schrijf je in voor één van onze schitterende avondwandelingen 

 

 

Toeristisch infokantoor, Sint-Niklaas

Grote Markt 45
Proeven van streekbieren

Start je St-Niklase zomer met het degusteren van vier lokale biertjes. Een zintuiglijke proefervaring, tips rond tasting. We houden halte bij drie cafés en vertellen verhalen over onze brouwers en hun bierpassie. Een kennismaking met bieringrediënten, brouwproces en bierstijl. Op de gezondheid!

Toeristisch infokantoor, Sint-Niklaas

Grote Markt 45
Water: vroeger, nu, later

Water, het vloeibare goud. We gaan op zoek naar de – soms verborgen – waterlopen in Sint-Niklaas en ontdekken welke veranderingen deze levensaders ondergingen doorheen de tijd. We staan ook stil bij het gebruik van water, vroeger en nu. Ga mee en ontdek hoe kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken voor de toekomst.

Toeristisch infokantoor, Sint-Niklaas

Grote Markt 45
Street art fietstocht

Street art is booming! Uitgegroeid van illegale tags tot echte kunst op straat, vind je street art in tal van (wereld)steden. Ook in Sint-Niklaas vind je heel wat werken, van kleine nutskasten tot metershoge murals. Zowel jong lokaal talent als internationale kunstenaars met faam brachten al kleur in de straten van onze stad. Spring mee op de fiets en laat je verrassen.

Toeristisch infokantoor, Sint-Niklaas

Grote Markt 45
Van weverij tot museum

Zwijgershoek staat vandaag bekend als de museumsite van Sint-Niklaas, maar dat was niet altijd zo. Van de jaren 1950 tot 1970 vond je er één van de grootste weverijen van onze stad, Peeters-Van Haute en Duyver. We bezoeken enkele afdelingen die bewaard zijn gebleven, evenals de burelen, de conciërgewoning in de kelder, enzovoort. Geniet van een stukje Sint-Niklaas erfgoed.

 

Toeristisch infokantoor, Sint-Niklaas

Grote Markt 45
Sleen 100 – Nero 75

In 2022 zou Marc Sleen 100 geworden zijn. Zijn stripheld Nero viert ook de speciale leeftijd van 75. We nemen jullie daarom graag mee in het verhaal van Marc Sleen en laten jullie (nog beter) kennis maken de verschillende personen en personages in en rond de stripverhalen. Een echte aanrader voor de liefhebbers.

Toeristisch infokantoor, Sint-Niklaas

Grote Markt 45
Westerbuurt

We verkennen de meest multiculturele wijk van Sint-Niklaas en werpen een blik op de evolutie van de wijk door de jaren heen. Van akkers en landerijen van de heerlijkheid Aerschot, met enkel de Plezante molen en het Kasteel als oriëntatiepunt, naar imposante industriële site onder invloed van steenbakerij ‘Scheerders van Kerckhove’ en huidige multiculturele hotspot.

Toeristisch infokantoor, Sint-Niklaas

Grote Markt 45
Wieske van Tereken

1928. Het is feest op Tereken want de kerk bestaat 50 jaar. In die sfeer nemen we je mee in het verhaal van Wieske, een eenvoudige arbeidersvrouw, geboren en opgegroeid op Tereken, een volkswijk in Sint-Niklaas. Ze werkte als 12-jarige in de fabrieken en moest al heel vlug trouwen met haar eerste liefde. Het is het verhaal van talloze vrouwen over de woelige jaren tussen de twee wereldoorlogen. Ernst en humor vormen een boeiend geheel. Vertelling in Terekenkerk.

Toeristisch infokantoor, Sint-Niklaas

Grote Markt 45
Sint-Niklaas, stad van morgen

Sint-Niklaas bouwt volop aan de stad van morgen. Een stad die er binnen vijf jaar helemaal anders uit zal zien. Er lopen tal van werven en projecten, die allemaal één doel hebben: een levendige en leefbare stad bouwen die klaar is voor de toekomst. Dé plek bij uitstek om te wonen, werken, ondernemen en vooral… beleven! We werpen een blik op al die toekomstplannen en starten met een kijkje in het nieuwe belevingscentrum.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer