Aertdreerf © Toerisme Oost-Vlaanderen

Wandelnetwerk Waasland

Wandelen
Social media sharing

Twee nieuwe wandelnetwerken ‘Moervaartvallei’ en ‘Grenspark Groot Saeftinghe’ ontvouwen 420 km aan bewegwijzerde paden. Daarlangs kun je wandelen door prachtige natuur en verrassende landschappen. Daarbij horen twee netwerkkaarten en ook een wandelgids met vijf routes.

Van alle Oost-Vlaamse regio’s is het Waasland misschien wel de meest diverse. Je wandelt er door polders, bossen, meersen, graslanden en heidegronden, en langs kreken, rivieren en overstromingsgebieden. Die diversiteit heeft het Waasland te danken aan de nabijheid van de Schelde en de Westerschelde. Die lieten sinds de laatste ijstijd tal van sporen na in het landschap. Ook de mens speelde daarbij een rol. De strijd tegen het water zorgde voor dijken, polders, kreken en meersen.

De netwerkkaarten Grenspark Groot Saeftinghe en Moervaartvallei sluiten op elkaar aan, maar worden apart verkocht. Samen met de lancering van de netwerkkaarten is er ook het nieuw boekje ‘Wandelen in het Waasland’, met vijf routes langs knooppunten, op de twee netwerken. De wandelgids leent zich prima voor dagtrips in de natuur. De kaarten en de gids kosten elk 6 euro en zijn verkrijgbaar bij de dienst toerisme. Ook op www.routen.be kan je deze kaarten bestellen 

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer