Twee paarden op een weiland bij zonsondergang

Wandeling 'Stille getuigen' in Nieuwkerken

Wandelen Met kinderen
Social media sharing

Verrassende trage wegen

Nergens werden de afgelopen eeuwen zoveel hoek- en vlasrootputten gegraven, bolle akkers gecreëerd en populieren geplant als in het Waasland. Vandaag verdwijnen deze typerende landschapselementen gestaag uit het landschap. Maar in de gemeente Nieuwkerken kan je van elk type nog mooie exemplaren terugvinden. Al moet je soms heel aandachtig kijken...

Met deze wandeling willen we je laten kennismaken met de stille getuigen in het Wase landschap. Tegelijk kom je via talrijke anekdotes meer te weten over Nieuwkerken, sinds 1977 een sympathieke deelgemeente van Sint-Niklaas. De wandeling voert je langs enkele van de vele trage wegen die deze streek doorkruisen. Deze landelijke en verkeersarme wegen zijn ideaal om op een vrije dag te voet, met de fiets of soms te paard te verkennen. Verscholen achter de huizen bieden ze vaak verrassend mooie uitzichten over het landschap.

Info wandeling

Lus 1

  • Afstand: 7,5 km
  • Moeilijkheidsgraad:  Makkelijk, geschikt voor buggy’s en rolstoelen

Lus 2

  • Afstand: 5,5 km
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk, moeilijk toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer