Promenade « La langue de ma mère »

Wandeling 'Sprakeloos'

Gratis Wandelen
Social media sharing

Sint-Niklazenaar Tom Lanoye beschrijft in zijn boek ‘Sprakeloos’ de Elisabethwijk in Sint-Niklaas waar hij opgroeide. De Sprakeloos wandeling gidst je door deze wijk naar aanleiding van de verfilming van zijn boek door Hilde Van Mieghem.

De première van de film ging door in de Siniscoop in Sint-Niklaas. Daarnaast zijn er ook opnames geweest in De Casino, op de Grote Markt en in café De Graanmaat. De hoofdrolspelers spreken in de film ook in het Sint-Niklase dialect en heel wat figuranten en gastacteurs uit het amateurtheater komen uit deze stad.

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer