Kosterwegel Sinaai
Sinaai

Wandeling 800 jaar Sinaai

Wandelen Met kinderen
Social media sharing

Verborgen schatten in Sinaai

Verken Sinaai zoals je nog nooit gedaan hebt. Deze interactieve wandel- en fietstocht werd in 2017 voor de viering van 800 jaar Sinaai ontwikkeld. Je smartphone begeleidt je als een echte gids en leidt je langs belangrijkste plaatsen uit de geschiedenis van Sinaai, zoals bijvoorbeeld brouwerijen, strijdtonelen, heerlijkheden, het poppentheater van Weymersch en de abdij van Boudelo. In totaal zijn er 14 infopunten of bakens uitgewerkt, waar telkens een boeiend thema aan bod komt. De infopunten werden voorzien van een informatiebord. Elk van deze borden kan je startpunt zijn.

Info wandeling

Erfgoedapp

Op stap met je smartphone? Download nu de erfgoedapp op je smartphone. Selecteer de tocht 'Wandeling & fietstocht 800 jaar Sinaai' in de app. Volg de route op je smartphone en je telefoon geeft je een signaal en als je in de buurt komt van een verborgen verhaal uit de geschiedenis van Sinaai. 

Heb je geen smartphone? Download dan het boekje onderaan deze pagina. 

Videoreportage

Bekijk de videoreportage die we maakten om de nieuwe route voor 800 jaar Sinaai aan te kondigen.

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer