Belselebeekwegel

Wandelen in de Bezenkoek Belsele

Wandelen Met kinderen
Social media sharing

Wandelen langs trage wegen

Ooit, in een niet zo ver verleden, bood een herberg in Belsele iedere klant een krentenkoek bij het openen. De herberg stond daarom gekend als ‘De Bezenkoek’. Vandaag is de herberg verdwenen, maar het omringende natuurgebied heeft de naam behouden en is nog even gastvrij als toen.

Deze wandeling voert je langs enkele van de vele trage wegen die deze streek doorkruisen. Deze landelijke en verkeersarme wegen zijn ideaal om op een vrije dag te voet, met de fiets of soms te paard te verkennen. Verscholen achter de huizen bieden ze vaak verrassend mooie uitzichten over het landschap.

Info wandeling

  • Afstand: 6 km (7 km met extra lus)
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk, geschikt voor buggy’s.

Videoreportage

Bekijk de videoreportage die we maakten over wandelen langs trage wegen.

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer