Wandelen in het Waasland
Wandelroute van het jaar 2020-header
wandelroute van 2020-footer
Winnaars

Streek-GR Waas en Reynaertland: mooiste wandelroute van 2020

Wandelen Sport Met kinderen Gratis
Social media sharing

De vos Reynaert levert ons met de Streek-GR Waas- en Reynaertland de eretitel van wandelroute van het jaar 2020 op!

Deze trofee werd zaterdagvoormiddag 15 februari op de Fiets- en Wandelbeurs te Gent uitgereikt door een vierkoppige, internationale jury:

"Deze grensoverschrijdende, 175 km lange streek-GR loopt van Lokeren (provincie Oost-Vlaanderen) via Beveren naar Hulst in de provincie Zeeland. Na 20 jaar werd de route volledig vernieuwd en uitgebreid met heel wat nieuwe natuurgebieden. De route is niet alleen 73 km langer geworden, het traject tussen Lokeren en Temse is helemaal nieuw. En het oude parcours is op veel plaatsen grondig hertekend. Het pad is daarenboven nu in beide richtingen beschreven. De nieuwe gids telt 134 pagina's, tegenover 88 voor de oude."

Het is een bekroning voor een GR-pad dat nog veel te weinig gekend is en een schitterende beloning voor de GR-vrijwilligers die aan de route en gids gewerkt hebben.

In Sint-Niklaas loopt de route van het oosten naar het westen langs de kerkwegels van Nieuwkerken, naar het centrum van Sint-Niklaas via het Pietje Waaspad, verder naar het Reynaertdorp Belsele, en via het landelijke Puivelde tot het pittoreske Sinaai.

Echte die-hards wandelen de GR-route in één ruk uit, maar gewone dagstappers kunnen makkelijk deeltrajecten gaan verkennen. De route draagt duurzaam toerisme hoog in het vaandel: je kan intakken op de route langs niet minder dan 8 treinstations, waaronder die van Nieuwkerken en Sint-Niklaas zelf. Maar ook de stations van Sinaai en Belsele liggen op een steenworp van het traject.

Dus als je wil gaan uitwaaien en de benen strekken langs een heerlijk wandelpad, dan weet je waar je in onze stad en streek terecht kan!

De wandelgids 'streek-GR Waas- en Reynaertland' is te koop bij Toerisme Sint-Niklaas (Grote Markt 45 te Sint-Niklaas) aan de prijs van 15 euro.

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer