Gedicht Puivelde
Belsele
Boskapel

Poëziepad Puivelde

Wandelen
Social media sharing

Een prachtig vernieuwde fiets- en wandelroute van 13 km door het groene Puivelde. Op deze route kom je 12 gedichten tegen van lokale dichters. De gedichten vind je terug op de arduinen zuilen doorheen het dorp. Geniet tijdens deze wandeling van het rustige, groene Puivelde en de mooie poëzie die daarbij hoort. 

Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van het poëziepad worden vier nieuwe gedichten van vier nieuwe, vrouwelijke dichters aan de route toegevoegd. Alle gedichten werden voorzien van een korte, geactualiseerde biografie van de poëten wiens proza de aantrekkelijke, groene wandeling siert.

De vier dichteressen die hun medewerking aan dit Poëziepad Puivelde 2.0 verlenen zijn Jana Arns, Dorien Couton, Sofie De Moor en Kirstin Vanlierde. Hun lyrische bespiegelingen vullen het werk aan van de dichters-schrijvers Norbert De Beule, Lut de Block, Christina Guirlande, Bart Plouvier, Frank Pollet en Dirk Van Bastelaere. Twee dichters die aan de eerste route meewerkten zijn ons inmiddels ontvallen: Daan Antheunis en Piet Brak.

Het oorspronkelijke poëziepad Puivelde werd in juni 2000 gerealiseerd door CC De Krakers, onder de stuwende kracht van de heer Frank Pollet. 

De brochure is gratis verkrijgbaar bij enkele handelaren in Puivelde en bij de dienst Toerisme, Grote Markt 45 te Sint-Niklaas.

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer