Social media sharing

Genieten van theaterdialogen op een bankje in de stad

De hele zomer lang kan je het theaterproject ‘Het Bankje’ beleven in het centrum van Sint-Niklaas en op de dorpspleinen van Belsele, Nieuwkerken en Sinaai. 'Het Bankje' is een reeks podcasts die over heel Vlaanderen en Brussel te beluisteren zijn via een QR-code op en aan bankjes. De stad Sint-Niklaas werkte enthousiast mee aan dit initiatief van OPEN DOEK om het amateurtheater in de kijker te zetten met een project dat voldoet aan alle coronaregels.  

Als toevallige voorbijgangers even uitrusten op een bankje met QR-codesticker, worden ze via de podcasts getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende gesprekken die zich (misschien) hebben afgespeeld op datzelfde bankje. Ze horen gesprekken tussen mensen die elkaar eerder die dag ontmoet hebben, lang geleden of misschien zelfs in de verre toekomst. Ze kennen elkaar al jaren, nog maar net of helemaal niet. De dialogen zijn speciaal geschreven voor deze podcasts en werden ingesproken door amateurkunstenaars uit heel Vlaanderen en Brussel.

‘Het Bankje’ wil een alternatief zijn voor het wegvallen van heel wat andere cultuurprojecten, zomeractiviteiten en evenementen. Bovendien kan iedereen met een smartphone er gratis van genieten.

Hoe en waar?

Door de QR-code op het bankje in te scannen met je smartphone krijg je toegang tot één van de twintig verschillende theaterdialogen.
Je vindt stickers met een QR-code op onder andere de Grote Markt, het Castrohof, de esplanade voor de Bib op het Heymanplein, in het stadspark, in de museumtuin, op het Regentieplein, in de Stationsstraat, op de Houtbriel …

De banken staan verspreid langs de nieuwe toeristische wandelroute door de binnenstad.
Ook in de deelgemeenten Nieuwkerken, Belsele en Sinaai staan er bankjes.

Open doek

De stad Sint-Niklaas werkte enthousiast mee aan dit initiatief van Open Doek om het amateurtheater in de kijker te zetten met een project dat voldoet aan alle coronaregels.  

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer