Fietssnelweg naar Hulst - Mechelen-Terneuzenwegel

Groene wandelingen in centrum Sint-Niklaas

Wandelen Met kinderen
Social media sharing

Verrassende trage wegen

Over het grondgebied van de centrumgemeente Sint-Niklaas lopen drie afzonderlijke wandelroutes met startpunt aan station Sint-Niklaas,  recreatiedomein De Ster en Sint-Jozefkerk op Tereken. Ga op pad en laat je verrassen door een netwerk van groene (trage) wegen aan de rand van de stad. Deze brochure kwam tot stand door de samenwerking van stadsbestuur Sint-Niklaas, Regionaal Landschap Schelde-Durme en drie Sint-Niklase fotoclubs Flash, Pixel en Tereken. Ze is de vierde brochure in een reeks over trage wegen. Eerder verschenen ook de brochures over de deelgemeenten Belsele (2015), Nieuwkerken (2016) en Sinaai (2017).

Info wandeling

  • Afstand: 3 wandellussen 4,5 km | 6,5 km | 9,5 km
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk, allen toegankelijk voor buggy's en rolstoelen.

Videoreportage

Bekijk de videoreportage die we maakten over wandelen langs trage wegen.

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer