Zonsondergang Belsele

10.000 stappen in het Waasland

Wandelen
Social media sharing

Onderzoek wijst uit dat 10.000 stappen per dag zetten hetzelfde positieve effect op je gezondheid heeft als elke dag een half uur extra bewegen. Het zetten van stappen kan overal, dus waarom niet in het Waasland?

Daarom werd de vernieuwde Wase Wandelbox ontworpen. Een samenwerking tussen Logo Waasland en Sint-Niklaas, Beveren, Hamme, Kruibeke, Stekene, Temse en Waasmunster. De Wase Wandelbox bevat 14 wandelingen, telkens twee per deelnemende stad/gemeente.
Er zitten 7 korte wandelingen in van ongeveer 3.000 stappen (+- 2 à 3 km), die toegankelijk zijn voor iedereen. Dus ook voor personen in een rolstoel, met een kinderwagen, personen die minder goed te been zijn, etc.
Daarnaast zijn er 7 langere routes van ongeveer 10.000 stappen (+- 7 km) waar je de mooie natuur van het Waasland ontdekt.

In de Wase Wandelbox vind je van elke wandeling een handige kaart op zakformaat (A6), die openplooit tot een A3 voor optimale leesbaarheid. Rustpunten, speeltuintjes en andere toeristische bezienswaardigheden zijn steeds duidelijk aangegeven op het routeplan.

Je bemachtigt de wandelbox met handige kaarten vanaf 15 juni in ons toeristisch infokantoor voor de prijs van €9.

Ontdek Sint-Niklaas en laat je vooral aangenaam verrassen!

 

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer