Bagynhof mais

Belevingshoeve Bagynhof

Met kinderen Korte keten
Social media sharing

Belevingshoeve in beweging

Het Bagynhof is een landbouwbedrijf dat van generatie op generatie werd doorgegeven en steeds evolueerde. 
De recente maatschappelijke veranderingen zorgen ervoor dat de huidige generatie het over een andere boeg gooit en naast traditionele landbouw en varkensteelt ook inzet op duurzame landbouw met oog voor ontmoeting, educatie, korte keten en lokale streekproducten.

Er wordt volop gekozen om beleving te creëren en daarvoor worden verschillende initiatieven en projecten uitgewerkt.

Maïsdoolhof

Één van die initiatieven is het maïsdoolhof. Van 18 juli tot oktober 2022 kunnen de bezoekers het maïsdoolhof beleven. Deze interactieve ervaring is 2,8ha groot en goed voor ongeveer 2,5km aan wandelpaden. Via informatieve borden en een zoektocht komen kinderen en volwassenen in aanraking met ons verhaal én een aantal raakpunten met de huidige landbouwproblematiek. Ook scholen kunnen in september er terecht.

Korte keten

Daarnaast kan je op het Bagynhof ook terecht in de hoevewinkel, waar ze de eigen producten van het Bagynvarken verkopen. Je kan ook terecht op het hoeveterras voor lokaal lekkers.

Meer weten wat er allemaal te  beleven valt?
Neem dan zeker een kijkje op hun website!
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer