Clouseau-CC_Sint-Niklaas
Théâtre de la Ville de Saint-Nicolas

Stadsschouwburg

Podium
Social media sharing

Dé cultuurtempel van Sint-Niklaas, gelegen op een boogscheut van de Grote Markt. Het adres werd in 2016 nog gewijzigd, toen het straatje ervoor werd vernoemd naar de Sint-Niklase dichter Paul Snoek.

De stadsschouwburg huist in een hoekgebouw aansluitend bij en vroeger deel uitmakend van de Academie voor Schone Kunsten. Het dateert uit het derde kwart van de 19de eeuw. Het maakt deel uit van een beschermd stadsgezicht samen met de gebouwen van het Sint-Jozef-Klein-Seminarie aan de overkant.

Wekelijks vindt er een waaier aan voorstellingen plaats, van theater over muziek, dans, komedie, circus, enz. De trappenhal en wandelgangen met de bekende 'Eenhoorn' van het Wase kunstenaarsduo Weyers & Borms bieden vaak plaats aan tijdelijke expo's. In het artistiek ingerichte en intieme theatercafé De Foyer kun je achteraf, en ook op andere momenten, sfeervol nagenieten. Het biedt ook een podium aan ‘Poëzie op zondagmorgen’ en stand-upcomedians.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer