Social media sharing

SteM staat voor Stedelijk Museum. Het huist in een vroegere weverij/ververij op Zwijgershoek.

In dit cultuurhistorisch museum komt de geschiedenis van Sint-Niklaas en het Waasland tot leven via drie verhaallijnen waarin de mens centraal staat. Bijzonder is bovendien het brei-atelier, waar een breitechnieker regelmatig verscheidene machines demonstreert, en het open depot waar je een groot deel van de reservecollecties kunt bekijken.

Aanbod voor kinderen

Musea hoeven niet saai te zijn voor kinderen. Het SteM heeft een speciaal activiteitenaanbod voor kinderen in het museum! Voor alle leeftijden is er wat wils.

Kinderen van 4 tot 6 - Speelgoed koffertje

Met het museumkoffertje wordt een museumbezoek extra leuk! In het koffertje zitten allerlei voorwerpen die jullie al kennen. Speelgoed, replica ... De opdracht is om in de vitrines de voorwerpen te zoeken die passen bij wat in het koffertje zit. Zit er bijvoorbeeld een plastieken halsketting in het koffertje dan kan je in de vitrine een halsketting uit glasparels vanuit de Romeinse tijd zien.

Kinderen van 7 tot 12 jaar - op ontdekking met Arthur.

Een leuke speurtocht doorheen de archeologische schatten van het museum!  Vraag naar het opdrachtenboekje aan de balie!

Beide activiteiten zijn gratis aan de balie beschikbaar.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer