Social media sharing

SteM Zwijgershoek

De geschiedenis van de breinijverheid in Sint-Niklaas en omstreken komt tot leven in het brei-atelier. De meeste breimachines werken nog echt: je kan er de smeerolie ruiken. En je komt er heel veel te weten over breitechnieken, mode en de arbeidsomstandigheden van mensen die ooit in de sector gewerkt hebben.

In een publiek toegankelijk depot trek je op ontdekkingstocht door de museumreserves. Tientallen schilderijen prijken aan rasterwanden. Je nieuwsgierigheid wordt volledig geprikkeld op je wandeling langs meer dan 30 strekkende meter depotrekken boordevol voorwerpen en curiositeiten uit regionale erfgoedcollecties.

Onze vaste collectie is momenteel gesloten wegens de verhuis van het Mercatormuseum. Maar in SteM Zwijgershoek kan je nog steeds ons Breimuseum en ons Open Depot bezoeken.

Aanbod voor kinderen

Musea hoeven niet saai te zijn voor kinderen. Het SteM en het Curiosum hebben leuke activiteiten voor kinderen!

Bingo!

Ga als een echte detective op ontdekking in ons museum. Speuren, zoeken en rondsnuffelen doe je met leuke bingokaarten. Zoek één voor één alle voorwerpen en zet een kruisje bij de foto’s. Heb je ze allemaal, dan roep je luidkeels “Bingoooooo!”.
Rep je dus naar de museumbalie, vraag je gratis kaart en huppekee: speuren maar.
Kinderen mogen gratis binnen tot de leeftijd van 12 jaar.

Een moord in Curiosum

Zoek jij mee uit wie de dader is?
Als een detective sluip je door het museum met je smartphone in je hand. Je voert mysterieuze opdrachten uit op de ErfgoedApp en krijgt zo aanwijzingen over de moordenaar, het moordwapen en de juiste kamer.
Het moordspel kan gespeeld worden door jongeren vanaf 14 jaar (of met een beetje hulp vanaf 12 jaar).

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer