Mercatormuseum

Musea heropenen na wintersluiting

Expo
Social media sharing

Het Mercatormuseum heropent de deuren op dinsdag 12 januari 13.30 u.

De Salons volgen diezelfde week op donderdag 14 januari 13.30 u.

Het SteM Zwijgershoek opende reeds de deuren op 3 december vorig jaar. 

Aan de bezoeker (ook de MuseumPASShouders) wordt met aandrang gevraag om vooraf een ticket te reserveren / te kopen via de website.

Het aanbod

SteM Zwijgershoek

 • NIEUW: een ‘must have’  voor de kunstliefhebber: de gratis brochure ‘Schatten in het kijkdepot’ – 50 blz reproducties van werken van kleine, grote en enkele heel grote meesters
   
 • De expo ‘Vrouwen charmeren met graveren’ van exlibrisvereniging Graphia
   
 • Een plezante en superspannende bingo-fotozoektocht voor gezinnen met kinderen 
   
 • Een individueel bezoek aan de vaste collectie (scholen en groepsrondleidingen kunnen voorlopig nog niet)
   
 • De dappere knutselaars die zich gewaagd hebben aan het maken van een paardje voor Sinterklaas, kunnen hun creatie vanaf 3 december binnenbrengen. Zij maken kans om een mooie prijs te winnen: een feestje in het museum met je hele gezin (max. 10 personen) inclusief een drankje, een taartje en een knutselworkshop! (van zodra het terug mag)

Het Mercatormuseum en De Salons

Op beide sites wordt een voorjaarstentoonstelling voorbereid. In het Mercatormuseum gaat vanaf 7 februari de prestigieuze expo “De mooiste atlas van de wereld - de Atlas Maior van Blaeu” van start. In de Salons illustreren wij dezelfde 17de eeuw met schilderkunst uit de museumreserve.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer