Musée de l’histoire de la pipe et du tabac
Musée de l’histoire de la pipe et du tabac

Het Historisch Pijp- en Tabaksmuseum

Expo
Social media sharing

Dit museum herbergt een zeer uitgebreide verzameling rond de cultuur van het roken door de eeuwen heen. Het is de informatieplaats bij uitstek voor wie alles over het roken van tabak te weten wil komen. Een unieke en educatief opgebouwde collectie toont de ontwikkeling van de kleipijp vanaf 1492 tot heden. Ook de sigarenmakerij en de tabaksteelt in België komen ruim aan bod. In de jaren 1921 tot 1969 bloeide de sigarenindustrie in Sint-Niklaas met meer dan 3.000 sigarenrollers.

Heel wat interessante stukken van het museum komen uit de fabriek Mignot & De Block, gevestigd in de Regentiestraat. Om het bezoek aan het museum te beëindigen kan je in het Reynaertsalon een streekbiertje of drankje genuttigd worden. Laat je meteen onderdompelen in de ruime collectie waterpijpen, tabakspotten en andere curiosa.

Open elke eerste en derde zondag van de maand, van 10 tot 13 uur. Voor groepen ook op afspraak via het toeristisch infokantoor op de Grote Markt.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer