:host { --enviso-primary-color:#000000; --enviso-secondary-color: #1097D9; font-family: 'PT Sans'; }
The Salons

De Salons

Expo
Social media sharing

Van 12 november tot 6 december staan De Salons bij het grote en kleine publiek vooral bekend als de jaarlijkse verblijfplaats van de Sint.

Maar natuurlijk heeft het imposante herenhuis in de Stationsstraat nog meer te bieden dan het ledikant van de Sint en het reuzestapelbed van de Pieten. Deze eclectische stadswoning werd in 1928 opgericht in opdracht van textielfabrikant Edmond Meert, volgens het principe van ‘upstairs, downstairs’. Je gaat trouwens langs de ‘dienstingang’ binnen, want Meert oriënteerde de voorgevel op de tuin. Tijdens de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw huisde hier de gerenommeerde feestzaal Carlton. Naast de authentieke inrichting die charme en grandeur uitstraalt, herbergt het museum ook een kunstcollectie.

Jaarlijks staan er heel wat originele nevenactiviteiten op het programma, zoals ‘De Salons in Jonge Handen’ of de ‘Museumnacht’.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer