Markten

Marktactie Pasen
Wintermarktactie
Zomerse marktactie

Donderdagse markt

De donderdagse markt op het grootste marktplein van het land is elke week opnieuw een belevenis, voor bewoners van stad en streek. Tot 170 marktkramers prijzen hun waren aan en zorgen voor de gezellige, typische marktsfeer. Ze bieden een breed gamma van producten aan: voeding, planten, kledij, huisraad en nog veel meer. De markttraditie is ruim 500 jaar oud. In 1513 verwief Sint-Niklaas marktrechten. De donderdagse marktdag gaat om 6 uur van start en loopt tot 13 uur.

Rommelmarkt Stationsplein

De rommelmarkt op de esplanade van het Stationsplein is een feest voor wie houdt van oude boeken, prentkaarten, leuke spulletjes en snuisterijen allerhande. Dit kleurrijk en gezellig marktevenement loopt elke zaterdagnamiddag, van 13 tot 17 uur. Ook enkele plaatselijke landbouwers brengen er hun groenten en fruit rechtstreeks aan de man.

Lentemarkt

Midden mei komen bezoekers met groene vingers aan hun gading op de lentemarkt. De Grote Markt wordt van 10 tot 16 uur ingenomen door bloemisten en plantenkwekers. Ook ambachtslui, verkopers van tuinmeubelen en decoratie en enkele culinair getinte bedrijven bieden hun producten aan.

Boerenmarkt Sinaai

Op de Dries van Sinaai vindt elke zaterdagnamiddag een 'boerenmarkt' plaats, onder het motto 'Van boer tot bord'. Heerlijke producten van lokale landbouwbedrijven worden er rechtstreeks verkocht aan het publiek.

Marktacties Grote Markt

Vier keer per jaar pakken de marktkramers van de donderdagse markt uit met een verwenactie. De bezoekers krijgen dan een klein geschenk. Het gaat om paaseitjes (paasactie), een zomerbloem (zomeractie), toegangstickets voor 'Sint in de piste' (herfstactie) en 200 waardevolle prijzen (winteractie). De horeca stadskern zorgt telkens voor een extraatje.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer