Markten

Markt
Markt

Donderdagse markt

De donderdagse markt op het grootste marktplein van het land is elke week opnieuw een belevenis, voor bewoners van stad en streek. Tot 170 marktkramers prijzen hun waren aan en zorgen voor de gezellige, typische marktsfeer. Ze bieden een breed gamma van producten aan: voeding, planten, kledij, huisraad en nog veel meer. De markttraditie is ruim 500 jaar oud. In 1513 verwierf Sint-Niklaas marktrechten. De donderdagse marktdag gaat om 7 uur van start en loopt tot 13 uur.

Door de maatregelen om het coronavirus in te dijken, werd het aantal marktkramen beperkt. Daarom is er nu een tweede marktdag op zondag ingepland. Die markt start om 7.30 uur en loopt tot 13 uur. Deze markt heeft een ander aanbod. Alle maatregelen en de deelnemende marktkramers per marktdag vind je terug op onze specifieke marktpagina.

Marktacties Grote Markt

Vier keer per jaar pakken de marktkramers van de donderdagse markt uit met een verwenactie. De bezoekers krijgen dan een klein geschenk. Het gaat om paaseitjes (paasactie), een zomerbloem (zomeractie), toegangstickets voor 'Sint in de piste' (herfstactie) en talrijke waardebons (winteractie). 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer