Landschap Nieuwkerken
Mercator
REynaert

Rondrit in groep

Social media sharing

Voor wie liever niet stapt, is een rondrit ideaal. Veilig beschut voor regen en wind, krijg je een goed beeld van de omgeving van Sint-Niklaas. En het is voordelig, want je hoeft slechts één gids voor een hele bus. De duur van de rit passen we aan aan jouw wensen. Vragen? Neem contact op met de dienst Toerisme via het online contactformulier onderaan de pagina.

Rondje Sint-Niklaas

Met de landelijke deelgemeente Nieuwkerken, het landbouwdorp Sinaai, het bosrijke Belsele en het gehucht Puivelde heeft Sint-Niklaas diverse facetten. Een lus langsheen die dorpjes ten westen en oosten van de stadskern leert je Sint-Niklaas ten voeten uit kennen.

Mercatorroute

Gerard Mercators grensverleggende werk bewonder je in het Mercatormuseum. Sporen van zijn leefwereld ontdek je op een rondrit langs zijn vroegere woonplaats en de middeleeuwse burcht aan de oevers van de Schelde waar hij op verdenking van ketterij opgesloten zat.

Rondrit in het Waasland

Sint-Niklaas is het hart van het 'Soete Lant van Waes' en de ideale uitvalsbasis om de kenmerkende bolle akkers, bosgebieden en kastelen in de groene omgeving van de deelgemeenten Belsele, Sinaai en Nieuwkerken te ontdekken.

Reynaert-rondrit

Sint-Niklaas en de omliggende Wase gemeenten en de grensstreek met Nederland werden ooit onveilig gemaakt door Reynaert de vos. Een rondrit met literaire wortels voert ons langs het pittoreske Daknam en het Nederlandse Hulst.

Koffiepauzes en maaltijden voor groepen

Bekijk de brochure ‘Samen tafelen - restaurants voor groepen in Sint-Niklaas’ voor het meest actuele overzicht van koffiepauzes, brood- of warme maaltijden in elke prijscategorie.

Tarieven

Rondritten kunnen worden gereserveerd bij de dienst toerisme. Een eigen autocar is vereist.

 

 

Meer info over een groepsbezoek?

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer