Fietsers met op de achtergrond een groep mensen en een kerktoren
Fietsers en wandelaars langs de Nobelroute

Nobelroute

Fietsen
Social media sharing

Dat fietsen in het Waasland een feest is voor iedereen, is zeker. Niet alleen maakt het vlakke landschap onze regio heel fietsvriendelijk voor gelegenheidsfietsers en jonge kinderen, het gevarieerde landschap zorgt ervoor dat je je nooit verveelt.

Nobelroute

De Nobelroute is een stevige fietstocht (50 km) die de omgeving van Sint-Niklaas verkent. Tijdens deze route is Nobel, de leeuw uit het Reynaertverhaal, je gids. De fietstocht loopt door Sint-Niklaas en Belsele. Verder fiets je ook door buurgemeente Sint-Gillis-Waas, Kemzeke en kom je via de bossen van Stekene voorbij de grens tot in het Zeeuws-Vlaamse Heikant. Het laatste stuk brengt je langs de boorden van het Stropersbos en de vroegere spoorwegbedding van de Mechelen-Terneuzenverbinding.

Je route voorbereiden

Bekijk voor je vertrek zeker even de fietstocht. Druk de route af op plaats ze op je smartphone. Zowel Vlaanderen Fietsland als Toerisme Waasland bieden de route aan op hun websites.

Gedrukt plannetje

Een handige gedetailleerde kaart met kleurenfoto's en uitgebreide trajectbeschrijving. Met alle belangrijke bezienswaardigheden en leuke stops onderweg. Begeleidende informatie over het verhaal van Reynaert de Vos, de schaapjes op de Groenendijk en meer.

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer