Fietsen langs Stekense vaart

Fietsknooppunten Waasland

Fietsen
Social media sharing

Dat fietsen in het Waasland een feest is voor iedereen, is zeker. Niet alleen maakt het vlakke landschap onze regio heel fietsvriendelijk voor gelegenheidsfietsers en jonge kinderen, het gevarieerde landschap zorgt ervoor dat je je nooit verveelt.

Netwerk fietsknooppunten

Het Waasland wordt doorkruist door een netwerk van verschillende fietsroutes die via knooppunten met elkaar verbonden zijn. Dat levert honderden kilometers onbezorgd fietsplezier op! Sint-Niklaas is de ideale uitvalsbasis voor een verkenning van het Waasland met de fiets.

Je route plannen

Voor je vertrekt op je fietstocht, is het handig om je route te plannen. De website Vlaanderen Fietsland biedt een handige kaart aan waar je knooppunten kan verbinden tot een route. Download je route op je smartphone of print ze af voor onderweg:

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer