Sint-Nicolaas monument
Klokkelapper Belsele
Paard en ruiter

Beeldig Sint-Niklaas

Gratis Expo Wandelen
Social media sharing

De kunstzinnige fietsroute

Wist je dat Sint-Niklaas één van de hoogste aantallen beelden in open lucht heeft? In samenwerking met CC Boontje en Kunst in de Stad werd een fietsroute uitgestippeld langs meer dan 50 beelden verspreidt over het hele grondgebied van Sint-Niklaas. De fietsroute is 42,3 km lang, maar u kan steeds de verkorte versie fietsen van 33 km. Ontdek het verhaal achter de vele mooie beelden in de stad. De route is gratis af te halen in het toeristisch kantoor van Sint-Niklaas.

Onderaan de pagina kunt u alvast de route bekijken.

"Als de mensen niet naar het museum komen, brengen wij het museum naar de mensen”, stelt Dirk Vandenbroeck, voorzitter  vzw Kunst in de Stad

 

 

Overzicht fietsroute

Ontdek het Waasland

Zin om het landelijke Waasland te verkennen, met zijn vele kreken, bossen, vaarten en velden? Neem dan zeker een kijkje bij Toerisme Waasland.
Sint-Niklaas ligt in het midden van het Waasland en is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten en wandelingen doorheen de streek.

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer