Art-decoroute voor groepen
Promenade art déco
Monsigeneur Stillemansstraat
art deco

Art-decowandeling

Wandelen Genieten
Social media sharing

Sint-Niklaas is toonaangevend wat deze opmerkelijke bouwstijl betreft.
De Art-deco wandeling leidt je door de stad langs de mooiste voorbeelden van deze kunststroming uit het interbellum (1918-1940). In die voor de textielnijverheid bloeiende periode werden nieuwe wijken aangelegd waarbij industriëlen en handelaars huizen en panden in de ‘moderne stijl’ optrokken. Het hoogtepunt van deze wandeling is de imposante Broederschool.

Gegidste Art-deco wandeling en bezoek aan de Broederschool enkel na afspraak en met gids.
Meer inlichtingen: dienst Toerisme, 03 778 35 00, toerisme@sint-niklaas.be

Art-deco wandeling op eigen houtje?
Historische wandeling (4.7 km) en Art-deco wandeling (5,3 km), een uitgestippelde wandeling met plannetje en info leidt je langs de voornaamste bezienswaardigheden van de stad.
te koop aan 1 EUR bij de dienst Toerisme

Graag meer info rond de Art-deco?

Ontdek de gebouwen met De kleine cultuurgids ‘Art deco in Sint-Niklaas’ . Een gids met prachtige foto's en info over het art-decopatrimonimum in Sint-Niklaas. Een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in de fascinerende periode van de Art-deco en het modernisme. 
Verkrijgbaar bij het toeristisch infokantoor. (7 euro)

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten treinPage 1Created with Sketch. uitgaan winkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer