Expohal 't Bau-huis

Expohal 't Bau-huis

De bestaande loods ‘t Bau-huis’ naast de spoorwegberm in Sint-Niklaas werd gerenoveerd en uitgebreid tot een multifunctionele beurs- en evenementenhal. Het oorspronkelijke schoolgebouw werd van zijn muren en wanden ontdaan, technisch verbeterd en uitgebreid met een tweede hal, een gemeenschappelijke foyer, een sanitair blok en enkele dienstlokalen.

De nieuwe ingang voor ’t Bau-huis ligt op de kop van de site. Het kloppend hart van ’t Bau-huis is de Foyer met Café. Deze glazen doos onder een licht stalen ruimtevakwerk staat in maximale relatie met de omgeving en vormt de publieke ruimte bij uitstek.

Met zijn specifieke vorm en speelse configuratie van de draagbalken vormt de nieuwe Kleine Zaal een architecturaal contrast met de Grote Zaal waar vooral de authentieke sfeer van een klassieke industriële hal primeert.

In een logistieke strook tussen de foyer en de zalen zijn de ondersteunende functies (keuken, sanitair, akoestische sassen en op de verdieping de artiestenloges en kantoren) ondergebracht in direct contact met foyer en zalen.

't Bau-huis

Slachthuisstraat
60
9100
Sint-Niklaas
03 780 30 70
wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer