Wallenhofhoeve

Wallenhofhoeve

Wandelen
Social media sharing

De Wallenhofhoeve in de Meesterstraat in deelgemeente Nieuwkerken is een van de laatste voorbeelden van de typische hoevestijl die eeuwenlang het Waasland kenmerkte.  Ze leeft ook verder in de naam van de omliggende Wallenhofwijk.

De Wallenhofhoeve werd voor het eerst vermeld in een historisch document in 1626. Het huidige gebouw in de typische Vlaamse stijl dateert volgens een jaarsteen uit 1710. De laatste landbouwer zette er zijn activiteiten stop in 1989.

In 1981 werd de hoeve beschermd als monument. Samen met het bijbehorende perceel met het tracé van de gedempte omwalling vormt de hoeve ook een beschermd dorpsgezicht. Het in verval geraakte gebouw werd begin de jaren negentig van vorige eeuw grondig gerestaureerd en doet dienst als woning.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer