Art Falco Peregrinus Deco (Dzia) op de hoek van de Monseigneur Stillemansstraat
ArtDetail van Falco Peregrinus Deco (Dzia) op de hoek van de Monseigneur Stillemansstraat

Vernieuwde Street art kaart

Gratis Street art
Social media sharing

Vernieuwde Street art kaart nu verkrijgbaar!

Met de splinternieuwe Street Art kaart in de hand ontdek je meer dan 40 street art-werken in de stad. Volg een route van net geen 10 km, ideaal voor een wandel- of fietstocht door de binnenstad. 

Kenmerkend aan straatkunst is de vergankelijkheid van het genre: kunstwerken verschijnen en verdwijnen weer. Zo kan je regelmatig opnieuw op ontdekkingstocht om nieuw werk te spotten!

Van hypecourt tot langste graffitimuur

Als je weet waar je moet kijken, is Sint-Niklaas een waar openluchtmuseum: in de afgelopen jaren ontstonden er nieuwe hotspots in de stad in de vorm van veelkleurige graffiti- en street art werken. Van een felgekleurde 'hypecourt' midden in een stadswijk en nutskasten als canvas voor kunstenaars tot de langste legale grafittimuur van het land: Sint-Niklaas heeft het allemaal. Je vindt in de stad werken van wereldvermaarde street art kunstenaars als Roa en Dzia, naast werken van jong talent zoals Loulou João of Lindert Steegen. Dankzij Sint-Niklazenaar en curator Bart Warnier (Wham Office) staat Sint-Niklaas op de kaart als street art-stad.

Reportage street art wandeling

De langste graffitimuur van het land staat al acht jaar op conto van Sint-Niklaas, maar ook de binnenstad telt niet te missen visuele hoogstandjes van binnen- en buitenlandse kunstenaars. Onze reporter deed een geleide streetartwandeling en ontdekte Sint-Niklaas vanuit een andere en verrassende hoek. Overal in het centrum staat geestig werk waar je zonder zoekende blik al te vaak voorbijloopt.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer