The Esplanade at the Station

Stationsplein met esplanade

Fietsen Wandelen
Social media sharing

Ook wel de ‘Ramblas’ van Sint-Niklaas genoemd en misschien wel een van de felst besproken plekken van de stad.

De huidige aanleg van het plein voor het Sint-Niklase station dateert van 2002-2004. De bedoeling was om de vroegere stationsomgeving op te waarderen van litteken tot uithangbord van de stad. Voor vele (trein)bezoekers bepaalt het Stationsplein immers de eerste indruk van Sint-Niklaas.

De esplanade werd beplant met bomen en de Schijf, de Lijn en de Sfeer. Blikvanger is ongetwijfeld De Schijf die foto's toont van Sint-Niklaas aan de ene zijde en aan de andere zijde Invercargill, een Nieuw-Zeelandse stad die precies aan de andere kant van de aardbol ligt. Aan de rechterkant van de esplanade bevinden zich het busknooppunt voor de regio en Siniscoop, het bioscoopcomplex van de stad.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer