City Hall
City Hall

Stadhuis

Social media sharing

Het neogotische stadhuis uit 1878 blijft tot op vandaag dé blikvanger van het grootste marktplein van België. Ook al berust de huidige locatie op een van de meest notoire bouwovertredingen in de Sint-Niklase geschiedenis uit 1840.

Volgens de schenkingsakte van Margaretha van Constantinopel moest de markt immers voor altijd onbebouwd en ten dienste van de bevolking blijven. Toch wordt hier in 1840 een eerste stadhuis gebouwd dat echter in 1874 afbrandt en in 1878 vervangen wordt door het huidige neogotische gebouw. In de 20ste eeuw werd het stadhuis uitgebreid met twee modernere en soberdere vleugels, als afspiegeling van de grote bevolkingstoename van de stad.

Vandaag fungeert het stadhuis nog altijd als dusdanig. Vanuit de trouwzaal heb je een prachtig uitzicht op de Grote Markt. In de loop van 2017-2018 krijgt het stadhuis een make-over om de dienstverlening naar de burger te optimaliseren. De stadswinkel is daarin een van de speerpunten.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer