kerk
altaar

Sint-Nicolaaskerk

Gratis Met rolstoel
Social media sharing

Wanneer in 1217 de parochie van Sint-Nicolaas gesticht wordt, bouwt men op deze plek de eerste kerk. Ze is dan ook de oudste van de stad en bovendien de decanale kerk. Ze werd vernoemd naar Sint-Nicolaas van Myra, de patroonheilige van de handelaars. 

Dit is de plek waar het allemaal begon.

De Sint-Nicolaaskerk kende een turbulente bouwgeschiedenis: van houten kapel over romaanse stenen kerk, met gotische uitbreidingen, vergrotingswerken in de barok tot de laatste bouwfase in 1900. Algemeen wordt ze beschouwd als een voorbeeld van Scheldegotiek.

In de schaduw van de kerk ligt het intieme Sint-Nicolaasplein, omringd door cafeetjes. In de zomer staat het vol met gezellige terrassen en kan je op woensdagavond dansen tijdens ‘Sinnekloas Danst’ en op donderdagavond genieten van de Pleinconcerten.

Openingsuren

Elke voormiddag is de kerk open van 9.00u tot 12.00u. ( op weekdagen is er eucharistie om 9.00u)

Op zaterdagnamiddag van 14.00u tot 18.00u  (om 17.00u is er elke zaterdag eucharistieviering).

Op zondag is de kerk open van 10.00u tot 12.00u ( Pasen tot september ook van 14u tot 16u

 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer