Church of Our Lady (interior)

Onze-Lieve-Vrouwkerk

Social media sharing

De sierlijke toren, bekroond met een verguld Mariabeeld, is van heinde en verre te zien. Het geeft de kerk de allures van een kathedraal.

De volledige naam van de kerk luidt Onze-Lieve-Vrouw-van-Bijstand-der-Christenenkerk. Ze werd in het midden van de 19de eeuw gebouwd in eclectische stijl, met (neo)romaanse elementen. Ze staat bekend als de eerste kerk van het land die volledig gepolychromeerd werd, of versierd met wandschilderingen.

De torenspits is 50 m hoog, het beeld van Maria torent er 6 m bovenuit. Het beeld, in de volksmond ook ‘Miet Vergult’ genoemd, is al twee keer van de kerk gehaald voor restauratie. Voor het eerst in 2014 en sindsdien regelmatig broedt een koppel slechtvalken in de toren van de kerk, met succes. Hun wedervaren kun je online via webcams volgen.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer