Church of Our Lady (interior)

Onze-Lieve-Vrouwkerk

Social media sharing

De sierlijke toren, bekroond met een verguld Mariabeeld, is van heinde en verre te zien. Het geeft de kerk de allures van een kathedraal.

De volledige naam van de kerk luidt Onze-Lieve-Vrouw-van-Bijstand-der-Christenenkerk. Ze werd in het midden van de 19de eeuw gebouwd in eclectische stijl, met (neo)romaanse elementen. Ze staat bekend als de eerste kerk van het land die volledig gepolychromeerd werd, of versierd met wandschilderingen.

De torenspits is 50 m hoog, het beeld van Maria torent er 6 m bovenuit. Het beeld, in de volksmond ook ‘Miet Vergult’ genoemd, is al twee keer van de kerk gehaald voor restauratie. Voor het eerst in 2014 en sindsdien regelmatig broedt een koppel slechtvalken in de toren van de kerk, met succes. Hun wedervaren kun je online via webcams volgen.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer