Nesten

Nesten, een participatief stadsgedicht

Gratis
Social media sharing

De Bib lanceerde bij de start van de Poëzieweek eind januari ’21 een oproep om samen met de Kinderstadsdichter mee te schrijven aan een participatief stadsgedicht. 

Nesten

Ons Kot werd de voorbije twee maanden verbouwd tot een warm en dichterlijk nest, opgetrokken uit de taal van inwoners, gefundeerd met de beginverzen van Lies Van Gasse en woord per woord als een puzzel gelegd door Kinderstadsdichter Mauro Pauwels. Het participatief stadsgedicht Nesten werd een poëtisch oord dat straalt van goesting en levensvreugde en zal de komende tijd als een lichtbaken de gevel van de Bib tooien. Als aanmoediging, als woorden van dank, als symbool dat cultuur verbindt en soelaas biedt, als rustpunt en een veilige haven die we kunnen verlaten om er met nog meer plezier naar terug te keren.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer