Castle Moeland

Moelandkasteel

Met rolstoel
Social media sharing

In de Hospitaalstraat vind je nog een van de statige stadskastelen die Sint-Niklaas rijk is. Dit exemplaar springt in het oog dankzij zijn pastelroze gevel.

Het neoclassicistische Moelandkasteel werd gebouwd in de 18de eeuw en kwam bij het begin van het Belgische Koninkrijk in handen van de burgemeester van Sint-Niklaas. Koning Leopold I verbleef hier vier dagen toen hij in 1833 de versterkingen aan de Linkeroever ging inspecteren. Ridder Amedee De Schouteete de Tervarent zorgde in 1877 voor de grootste bezienswaardigheid van dit gebouw: de vermaarde Egyptische zaal. In deze voormalige eetzaal vertoef je in het gezelschap van farao’s en goden uit de tempels en piramiden uit de Egyptische oudheid. 

Na een periode als rusthuis te hebben gediend, maakt het Moelandkasteel vandaag deel uit van het ziekenhuis Vitaz. 

wagen bezienswaardigheden brouwerijen bus chocolatiers document Page 1 Copy Created with Sketch. evenementen fiets fietsen-wandelen food herfst inhetgroen lente musea overnachten podium postcard speciaalzaken sport-spel streekproducten street art trein Page 1 Created with Sketch. uitgaan wandelen winkelen winter Page 1 Created with Sketch. zomer