Walburg Castle

Kasteel Walburg

Met rolstoel Wandelen
Social media sharing

Gelegen in een groene oase midden in de stad lonkt het 16de-eeuwse kasteel Walburg. Het is een van de meest idyllische plekjes in de stad, zeker op een zonnige dag.

Willem van Waelwijck noemde zijn heerlijkheid en zijn waterburcht naar zijn vrouw, Walburgis.

Bij het kasteel hoorde ook een duiventoren en een zeer uitgestrekt park. In de loop der eeuwen deed het kasteel dienst als kruidentuin, brouwerij en opslagplaats en bood het als woning onderdak aan ridders, hoofdschepenen en burgemeesters. Elke dinsdagavond in juli en augustus verzamelen locals en toeristen rond het kasteel Walburg voor de gezellige Walburgconcerten, intussen officieel herdoopt in Parkies.

Binnen in de waterburcht vind je vandaag een loungy bar-restaurant. Het aantrekkelijke terras kijkt uit op de vijver met fontein.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer