Huis Buytaert

Huis Buytaert

Expo Wandelen
Social media sharing

Kunstliefhebber, kunstenaar en docent aan de stedelijke academie Jan Buytaert (1939-2011) was bij leven een wat teruggetrokken man. Zijn naam leeft verder in het ‘Onderzoekscentrum Jan Buytaert’ in het statige herenhuis van de familie in de Apostelstraat.

Schilder en graficus Jan Buytaert studeerde aan Sint-Lucas in Gent. Hij was onder meer leerling van befaamde Oostenrijkse expressionist Oskar Kokoschka. Buytaert was ook een kunstliefhebber met een open geest. Hij bood meteen zijn riant herenhuis met tuin aan als expolocatie toen WARP, het lokaal platform dat hedendaagse kunst en cultuur promoot, in 2010 uitpakte met het – intussen tweejaarlijkse – kunstfestival op locatie ‘Coup de Ville’.

Als laatste erfgenaam van een familie met een rijk textielverleden liet Buytaert zijn herenhuis en de twee aanpalende gebouwen bij testament na aan WARP, dat trouwens staat voor ‘Wase ARtistieke Projecten’. Het is nu de hotspot voor hedendaagse kunst in Sint-Niklaas.

wagen bezienswaardigheden brouwerijen buschocolatiers document Page 1 CopyCreated with Sketch. evenementen fietsfietsen-wandelen food herfstinhetgroen lentemuseaovernachten podium postcardspeciaalzaken sport-spel streekproducten street arttreinPage 1Created with Sketch. uitgaan wandelenwinkelen winterPage 1Created with Sketch. zomer